用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(外研版)(新教材)2021-2022学年必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 (英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本外研版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1050 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/4/13 9:28:39
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

(2020·北京)

For the past five years,Paula Smith,a historian of science,has devoted herself to re-creating long-forgotten techniques.While doing research for her new book,she came across a 16th-century French manuscript(手稿)consisting of nearly 1,000 sets of instructions,covering subjects from tool making to finding the best sand.

The authors intention remains as mysterious(神秘)as his name;he may have been simply taking notes for his own records.But Smith was struck mainly by the fact that she didnt truly grasp any of the skills the author described.“You simply cant get an understanding of that handwork by reading about it,she says.

Though Smith did get her hands on the best sand,doing things the old-fashioned way isnt just about playing around with French mud.Reconstructing the work of the craftsmen(工匠)who lived centuries ago can reveal how they viewed the world,what objects filled their homes,and what went on in the workshops that produced them.It can even help solve present-day problems: In 2015,scientists discovered that a 10th-century English medicine for eve problems could kill a drug-resistant virus.

The work has also brought insights for museums,Smith says.One must know how on object was made in order to preserve it.Whats more,reconstructions might be the only way to know what treasures looked like before time wore them down.Scholars have seen this idea in practice with ancient Greek and Roman statues.These sculptures were painted a rainbow of striking colours.We cant appreciate these kinds of details without seeing works of art as they originally appeared-something Smith believes you can do only when you have a road map.

Smith has put the manuscripts ideas into practice.Her final goal is to link the worlds of art and science back together:She believes that bringing the old recipes to life can help develop a kind of learning that highlights experimentation,teamwork,and problem solving.

Back when sciencethen called the new philosophy”—took shape,academics looked to craftsmen for help in understanding the natural world.Microscopes and telescopes were invented by way of artistic tinkering(修补),as craftsmen experimented with glass to better bend light.If we can rediscover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern insights with the handiness of our ancestors.

【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位历史学家在为她的研究做准备时,发现了一本历史悠久的有关手工技艺的手稿。

21.How did Smith,feel after reading the French manuscript?

A.Confused about the technical terms.

B.Impressed with its detailed instructions.

C.Discouraged by its complex structure.

D.Shocked for her own lack of hand skills.

答案D

解析细节理解题。文章第二段中But Smith was struck mainly by the fact that she didnt truly grasp any of the skills the author described.”作者表明了Smith在看到手稿时的感受很震惊,震惊于Smith自己手工技艺的缺失。文中的was struck by和选项中shocked呼应,文中she didnt truly grasp any of the skills和选项中lack of hand skills呼应,故正确答案是D项。

22.According to Smith,the reconstruction work is done mainly to    . 

A.restore old workshops                     

B.understand the craftsmen

C.improve visual effects                     

D.inspire the philosophers

答案B

解析细节理解题。文章中第三段第二句Reconstructing the work of the craftsmen who lived centuries ago can reveal how they viewed the world意为重建生活在几个世纪前的工匠们的作品可以揭示他们是如何看待世界,Smith重建工作的目的是理解当时的工匠们。故正确答案是B项。

23.Why does the author mention museums?

A.To reveal the beauty of ancient objects.

B.To present the findings of old science.

C.To highlight the importance of antiques.

D.To emphasise the values of hand skills.

答案D

解析推理判断题。举例子是为了说明观点,举例支撑。根据第七段If we can rediscover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern insights with the handiness of our ancestors.”可知,文章的观点是强调手工技艺的价值。故正确答案是D项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册