用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(北师大版)(新教材)2021-2022学年必修第一册课时检测:UNIT 1 (二) LESSON 1 LIFESTYLES (英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本北师大版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小939 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/3/21 18:09:06
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 

A

I took a motor rickshaw to the train station in the city of Belapur. The driver didn't speak much English, but understood “Belapur Railway Station”. I had my tabla, a traditional drum from India, my suitcase with my clothes and other essentials. The feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing through disorderly traffic.

I arrived at the station safely, and took a heavy breath as I unloaded my baggage before the ticket office. It was the first time that I had taken a local train to Tilak Nagar, where I was going to learn traditional vocal music. Standing in line, I counted at least 20 people staring at me. I bought my ticket, which was only 55 cents for a 20­minute train ride. The_prices_still_blow_me_away.

When the train came after 15 minutes or so, I got on with all speed, as the train only stops for a few seconds. The locals again stared at me. This was a train especially for local transport. After a while, a young man asked me if he could talk to me. He wanted to know if I was in a band. I stated no, but I love to play tabla. Through the conversation I knew he was a student of engineering with his exams being tomorrow. I wished him good luck for the exams sincerely, as I knew what it means to Indian students to get good marks on their exams. If students do not get good enough scores, job opportunities will be few in a highly­competitive environment.

The student I met helped me unload my luggage as the train reached Tilak Nagar Station. He shook my hand strongly and looked into my eyes with marks of genuine care and friendship, despite us meeting for only 20 minutes.

语篇解读本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在印度乘火车的经历。

1How did the author feel about the ride by a motor rickshaw?

AWorthless.                             BCourageous.

CCommon.                                          DExpensive.

解析:B 细节理解题。根据第一段作者描述乘motor rickshaw时使用的The feeling of flying ...through disorderly traffic.和第二段首句中的I arrived at the station safely, and took a heavy breath可知,坐这样的车是需要勇气的,故选B

2What does the underlined part mean in the passage?

AThe train ticket cost him too much.

BIt was quite cheap to take the train.

CThe train was so convenient for him.

DIt was unusual to take a train here.

解析:B 句意理解题。上句which was only 55 cents for a 20­minute train ride中的only说明了作者感到这里的票价太低了,故选B

3What do we know about the young man mentioned in the passage?

AHe wanted to learn to play tabla from the author.

BHe was a student on the way to a university.

CHe took his examinations seriously.

DHe wished to find a job in Tilak Nagar.

解析:C 推理判断题。根据第三段最后一句可知,印度学生大学期间的学习成绩和他们未来的工作有着很大的关系,因此这位在大学就读的年轻人应该很重视自己的考试,故选C

4What is the author's purpose of writing the passage?

ATo tell readers he got to know an Indian young man.

BTo imply it was unsafe to travel alone in India.

CTo complain the messy and dirty Indian train.

DTo share his first time on a train in India.

解析:D 写作目的题。通读全文可知,这是作者第一次在印度乘火车,文中他讲述了在车站所看到的以及在火车上和一位年轻人的交谈,故选D

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册