用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(北师大版)(新教材)2021-2022学年必修第二册课后巩固提升:第五单元测评 (英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本北师大版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1043 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/3/21 18:05:51
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

阅读下列短文,从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。

A

Having lived in California until 1970,my family has felt a number of earthquakes.We have been fortunate,however,to have suffered no bodily harm or property damage.

There is a website that lists all California earthquakes recorded from 1769 to the present.The site lists the dates and times as well as the magnitude (震级) and the exact location of any quake that measured more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.So,my personal experience with earthquakes might be considered insignificant.

There are three earthquakes that are difficult to forget.The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of our fruit trees with the other.All three of us (my daughter,I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours.

The second one was in 1963.Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel toward the famous landmark. 

My third experience with an earthquake was a lonely one in California.It was in my sixties and I was alone in an old church.As the building started to shake,I quickly headed for the door to go outside.I remember I said a little prayersomething like,Help me get out of here in time,Dear Heavenly Father”.Minutes later,I was safe outside.

【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者回忆了自己经历的三次地震。

21.The author writes the passage mainly to tell us about    . 

A.a new film about an earthquake

B.how to survive an earthquake

C.his three earthquake experiences

D.how to save children in an earthquake

答案C

解析写作意图题。作者主要是向读者介绍了自己经历的三次地震。

22.The earthquakes the author has experienced    . 

A.all caused bodily harm

B.are all recorded in a website

C.all measured more than 6.0

D.all happened in California

答案D

解析细节理解题。根据第三段的The first one was in 1955...in California.”和第四段以及第五段的My third experience with an earthquake was a lonely one in California.”可知答案。

23.What does the underlined part the famous landmark refer to?

A.A church.

B.Disneyland.

C.A building destroyed by an earthquake.

D.The place where the author was born.

答案B

解析推理判断题。根据上文Our entire family was visiting Disneyland可知答案。

24.Which of the following statements is NOT true about the third earthquake?

A.It happened in the authors sixties.

B.The author succeeded in getting outside.

C.When it happened,the author was in a church.

D.The author was too afraid to walk when it happened.

答案D

解析细节理解题。根据最后一段中的I quickly headed for the door to go outside.”可知作者很快就跑出去了。故D项符合题意。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册