A
In 2016,China released guidelines forbidding weird(古怪的) construction,shifting their focus to the “economic,green and beautiful”.Now a new plan certainly fits the bill—Liuzhou Forest City,designed by the Italian firm Stefano Boeri Architetti,will be under construction in southern China.
The 175hectare,selfcontained neighborhood will contain more than 70 buildings—including homes,hospitals,hotels,schools and offices,all of which will be covered with 40,000 trees and almost a million plants.This is the first experiment of the urban environment that's really trying to find a balance with nature.
The idea behind the project is to combine as many plants with the architecture as possible.The plants are expected to absorb almost 10,000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year,and produce 900 tons of oxygen a year,while also decreasing the air temperature and providing a new habitat for displaced wildlife.Solar panels(控制板) on the roofs will collect renewable energy to power the buildings.
The project comes__on__the__heels__of Stefano Boeri Architetti's Vertical Forest,two residential towers in Milan covered in the equivalent(等同物) of five acres of forest.
“We started to imagine if it was possible to create an urban environment by planting many trees in the city,”Boeri said.China,in his eyes,provided the perfect background for such an ambitious project.
But the project's completion is a long way off.Construction was set to begin in 2020.Boeri says there is still a lot of planning and research required before a projected completion date can be set.He remains,however,optimistic about the project,and confident about its aim.“I really think that bringing forests into the city is a way to reduce climate change,” he said.
( C )21.What can be concluded from the first paragraph?
A.A ban will be stopped quickly.
B.An Italian company will pay for the new plan.
C.A new neighbourhood will satisfy the guidelines.
D.All strange buildings in China have been torn down.
( A )22.What benefit will this project bring about?
A.Purifying the air around.
B.Controlling the climate of the area.
C.Providing habitats for all the wildlife.
D.Supplying solar energy to the world.
( B )23.Which of the following can replace the underlined part in Paragraph 4?
A.Looks like. B.Follows.
C.Differs from. D.Equals.
答案及解析:
【语篇解读】“柳州森林城”是意大利著名建筑设计公司Stefano Boeri Architetti参与设计的作品,将在中国南方开始建设;该小区设计的理念为“经济,绿色,美观”,其设计将引领世界潮流。
21.C 推理判断题。由第一段第一句和第二句中的“Now a new plan certainly fits the bill — Liuzhou Forest City”可知,2016年中国倡导的建筑准则是“经济,绿色,美观”,新建社区“柳州森林城”符合其准则。故C项正确。
22.A 细节理解题。由第三段第二句可知,这些植物预计每年吸收近1万吨二氧化碳和57吨污染物,每年产生900吨氧气,同时还能降低气温,为流离失所的野生动物提供新的栖息地;据此可知,该项目能净化空气,故A项正确。
23.B 词义猜测题。由第四段画线部分所在的句子可知,该项目紧随Stefano Boeri Architetti的垂直森林项目;据此可推知,画线部分意为“紧跟”,故B项正确。