用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)新教材2021-2022学年选择性必修第一册单元检测:Unit 5 Working the Land Word版(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1091 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/12/3 8:41:25
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

Once small farmers in Masii, a remote village in Kenya, have picked their crops, all they can do is wait until a buyer trucks through. The system works fairly well for beans and corn, but mangoesthe area's other main cropspoil(腐烂) more quickly. If the trader is late, they rot.

Obadiah Kisaingu, a farmer in Masii, estimates 40% of the village's mango crop is lost to spoilage. But a simple coating could change that. A company, SmartTech, has created a product that doubles the shelf life of fresh produce, enabling farmers like Kisaingu to access far­off, larger markets. More time for fresh produce on grocers' shelves also means less food wastea $2.6 trillion problem, according to the United Nations' Food and Agriculture Organization(FAO).

James Rogers, CEO of SmartTech, who has a PhD in materials science, wanted to solve the problem for food much in the same way that oxide barriers preventing rust () have achieved for steel. Fortunately, researchers have found when plants made the jump from water to land hundreds of millions of years ago, they developed cutin, a barrier which is made of fatty acids that link together to form a seal around the plant, helping keep water in.

The cutin was such a grand strategy that today you'll still find it across the plant kingdom. Not that it's exactly the same solution across the board: An orange can last longer than a strawberry not so much because of the thickness of its skin, but because of the difference in the arrangement of those cutin molecules(分子)on the surface. SmartTech's challenge was first identifying the key components of cutin. After extensive trials, Rogers and his team developed a natural and tasteless protective coating from plant materialstems, leaves and skins. The product extends the sweet spot between ripening and rot. And best of all, the treated produce doesn't require refrigeration.

SmartTech travelled a long road to get here. It was six years from launch before products applied with the substance were in stores. SmartTech­treated fruits and vegetables are already in large grocery chains in Europe and the US. and the company recently gained regulatory approval in several less developed countries in South America.

SmartTech has huge potential to turn poor farmers in Africa into commercial farmers says Rogers. That means more money in pockets, and more food in stomachs. But whether the company can cost­effectively reach small farmers in far­off areas still remains a challenge.

( A )21The author mentions the small farmers in Kenya to ________.

Astress their need for preserving produce

Bshow their difficulty in harvesting crops

Cevaluate their loss caused by slow transport

Dhelp express their wish to reach larger markets

( A )22What does James Rogers expect?

ATo profit farmers.

BTo earn more money.

CTo produce more food.

DTo expand grocery chains.

( D )23The main purpose of the passage is to ________

Aprove a theory

Bpromote a product

Cintroduce a company

Dpresent a technology

答案及解析:

【语篇解读】文章介绍了一个公司研发出了一种能使农产品保存得更好,从而为农民谋利的技术。

21A 推理判断题。由第二段的Obadiah Kisaingu, a farmer in Masii, estimates 40% of the village's mango crop is lost to spoilage. But a simple coating could change that. A company, SmartTech, has created a product that doubles the shelf life of fresh produce, enabling farmers like Kisaingu to access far­off, larger markets. 可知,作物易腐烂,作者提到肯尼亚的小农场主是为了强调他们对保存农产品的需要。故选A项。

22A 推理判断题。由最后一段的“‘SmartTech has huge potential to turn poor farmers in Africa into commercial farmers says Rogers. That means more money in pockets, and more food in stomachs.’” 可知,James Rogers希望为农民谋利。故选A项。

23D 推理判断题。纵观全文可知,文章主要讲述了一种能使农产品保存得更好、从而为农民谋利的技术。由此推知,这篇文章的主要目的是介绍一项技术。故选D项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册