A
Experts are buried in their research in 3D printing food. Several 3D printers designed for food are now on the market. Anything that can be made into a soft wet mixture can be squeezed from a tube in a 3D printer. Instead of ink, these printers can use fruits, vegetables, proteins, sweets, and more. This makes for lots of combinations that can be healthy, delicious, and even artistic, which will be well received by people.
Most 3D printers don't actually cook the food, at least not yet. Engineers at Columbia University's Creative Machines Lab invented an oven(烤箱) that cooks 3Dprinted pizza with laser beams(激光束). A special computer program controls the lasers, heating each part of the pizza to perfection. Unlike regular ovens, lasers can carefully cook each thin piece of 3Dprinted food.
In the future, food can be made with a 3D printer to meet our needs. For example, a hospital could design meals to meet patients' dietary needs. Vitamins, minerals, and even medicines can be mixed right in. A 3D printer can make food appealing. Foods that someone may not like might be more attractive after 3D printing. Maybe that food you dislike wouldn't seem so bad if it looked like a castle!
The idea of 3Dprinted food may seem very modern. In fact, NASA(美国国家航空航天局) has been researching the topic for more than ten years. On a long travel, it's important to have food that is easy to make, tastes good, and has the nutrients astronauts need to stay healthy. Printing food on demand may soon be into the space!
( B )21.Why will 3Dprinted food be popular?
A.It is easy to take around.
B.It is delicious and healthy.
C.It is cheaper than other food.
D.It is environmentally friendly.
( D )22.What can be known from the last paragraph?
A.3D printing will be used to study the space.
B.Printed food has been used by NASA in space.
C.NASA is the first to do research into 3D printing.
D.3Dprinted food is expected to meet the needs of astronauts.
( A )23.What is the passage mainly about?
A.3Dprinted food in the future.
B.The development of 3D printing.
C.All kinds of 3Dprinted products.
D.The ways to keep healthy in the future.
答案及解析:
【语篇解读】文章介绍了3D打印技术用于打印食物是未来的一种趋势,在医疗和航天方面会有很大的需求。
21.B 细节理解题。由第一段“This makes for lots of combinations that can be healthy, delicious, and even artistic, which will be well received by people.”可知,“3D打印食物将会美味和健康”符合题意。故选B项。
22.D 推理判断题。由最后一段“NASA (美国国家航空航天局) has been researching the topic for more than ten years. On a long travel, it's important to have food that is easy to make, tastes good, and has the nutrients astronauts need to stay healthy.”可推知,3D打印食品有望满足宇航员的需求。故选D项。
23.A 主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了3D打印技术用于打印食物是未来的一种趋势,在医疗和航天方面会有很大的需求。故选A项。