用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)新教材2021-2022学年选择性必修第一册单元检测:Unit 1 People of Achievement Word版(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小999 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/12/3 8:39:22
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

Thirteen, for me, was a challenging year. My parents divorced and I moved to a new town with my father, far from my old family and friends. I was terribly lonely and would cry myself to sleep each night. To ease my sadness, my father purchased an old horse for me at a local auction. I named him Cowboy.

Cowboy was undoubtedly the ugliest horse in the world. But I didn't care. I loved him beyond all reason.

I joined a riding club and suffered rude comments and mean snickers about Cowboy's looks. I never let on about how I felt, but deep inside, my heart was breaking. The other members rode beautiful, registered horses.

When Cowboy and I entered the events where the horse is judged on appearance, we were quickly shown__the__gate. No amount of preparation and love would turn Cowboy into a beauty. My only chance to compete would be in the speed events. I chose the jumping race.

One girl named Becky rode a big brown horse in the race events. She always won the blue ribbons. Needless to say, she didn't feel threatened when I competed against her at the next show. She didn't need to. I came in next to last.

The stinging memory of Becky's smirks (得意的笑) made me determined to beat her. For the whole next month I woke up early every day and rode Cowboy five miles to the arena(竞技场). We practised running and jumping for hours in the hot sun and then I would walk Cowboy home totally exhausted.

All of our hard work didn't make me feel confident by the time the show came. I sat at the gate and sweated it out while I watched Becky and her horse charge through the course and finish in first place.

My turn finally came. I put on my hat, rubbed Cowboy's neck and entered the arena. At the signal, we dashed toward the first fence, jumped it without trouble and raced on to the next one. Cowboy then flew over the second, third and fourth fences like a bird and I turned him toward the finish line.

As we crossed the line, the crowd was shocked into silence. Cowboy and I had beaten Becky and her fancy horse by two seconds!

I gained much more than a blue ribbon that day. At thirteen, I realised that no matter what the odds, I'd always come out a winner if I wanted something badly enough to work for it.

( C )21The underlined expression shown the gate in Paragraph 4 most probably means ________”.

Atold how to enter the arena

Bshown how to make the horse beautiful

Cremoved from the competition early

Dtold to enter the events

( D )22Why was the writer not confident of victory?

AHe was an inexperienced rider.

BHe believed he was unpopular with the crowd.

CHe had not practised enough.

DHe thought his horse wasn't as good as the others'.

( D )23What did the writer learn from his experience?

ALife can sometimes be unfair.

BOne should not make judgements based on appearance.

CA positive attitude will bring success.

DAnything is possible if one tries hard enough.

( C )24The best title for the story is ________

ANeck and Neck

BA Horse's Tale

CA Run to Remember

DA Difficult Age

答案及解析:

【语篇解读】文章讲述了作者艰难地训练马匹,最后参加比赛获得第一名的故事。这个故事告诉我们只要努力,一切皆有可能。

21C 词义猜测题。由第四段中的No amount of preparation and love would turn Cowboy into a beauty.(再多的准备工作和爱也不会把Cowboy变得美丽)可知,Cowboy不漂亮,不能参加评价外貌的比赛。所以shown the gate意思是劝退C早点退出比赛与之意思相近。故选C项。

22D 细节理解题。由第三段中的“The other members rode beautiful, registered horses.”可知,作者没有信心赢得比赛是因为他认为自己的马没有别人的好。故选D项。

23D 推理判断题。由倒数第一段中的“At thirteen, I realised that no matter what the odds, I'd always come out a winner if I wanted something badly enough to work for it.”可判断出,作者从这次经历中意识到:如果一个人足够努力,一切皆有可能。故选D项。

24C 主旨大意题。文章讲述了作者艰难地训练马匹,最后参加比赛获得第一名的故事。C一次难忘的比赛为短文最佳标题。故选C项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册