用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)2021-2022新教材必修第二册单元检测:Unit 4 History and Traditions Word版(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1063 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/12/2 18:40:23
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

We traveled to Moscow for a river cruise(旅行). I had never been to Russia and my impressions of that country were formed by what I heard and saw on television and the newspaper. We were to be met at the airport by a driver who would then take us to the hotel as we decided to see Moscow before the cruise. We arrived on time, got our baggage and went to the gate, but no one was waiting and holding a sign with our names.

We had the phone number of the driver and travel agency but no phone that would work in Russia. I noticed a young woman sitting next to me with a cell phone so I asked her if she spoke English and she replied “yes”. Would she please call our driver, I would pay for the call. I asked. “No problem, ” she replied and called both numbers but no one answered.

A Russian woman holding a sign with someone’s name on it, not ours, must have overheard this conversation and took the paper and called both numbers. Again, no one answered. She shrugged and sat down then her phone rang and in Russian she had a conversation.

Then she started to tell me about the call, but in Russian. I said, “No Russian, English?” She said, “No English. Russian and Spanish. ” The young woman who had made the first call said she spoke Spanish. So the Russian woman relayed the information from our driver to the young woman in Spanish. Then the young woman told the information to me in English.

The three of us looked at each other and realized what had just happened and laughed and hugged each other.

【语篇概述】本文是记叙文, 讲述了一位不懂俄语的女士在俄罗斯旅游的经历。

21. How many people called the driver in the passage?

A. 1.    B. 2.    C. 3.     D. 4.

【解析】选B。根据第二、三段可知是两个人, 一位是会说英语的年轻女子, 另一位是会说俄语和西班牙语的俄罗斯女士。

22. In which order was the message translated to the writer?

A. Spanish—Russian—English.

B. Spanish—English—Russian.

C. Russian—English—Spanish.

D. Russian—Spanish—English.

【解析】选D。根据倒数第二段可知俄罗斯女士先把俄语翻译成西班牙语告知第一位打电话的年轻女士, 而她又把信息用英语转告给作者, 即俄语——西班牙语——英语。

23. What may be the best title for the passage?

A. Translated kindness                       B. Travelling in Russia

C. A usual call                                                 D. Kind people in Russia

【解析】选A。由于语言不通, 两位善良的女士先后用不同的语言把信息传递给作者。A项比较恰当地体现出这一善举。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册