用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(外研版)2021-2022学年新教材高中Unit4MeetingthemusePeriod1课时素养检测选择性必修第一册(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本外研版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小956 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/9/9 14:48:01
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

Ⅰ. 阅读理解

(2020·芜湖高二检测)

For hospitalized teens, wearing the same unattractive gown(长袍)day after day can be not only boring but seriously dehumanizing.

That’s why Starlight Children’s Foundation Canada came up with the simple but brilliant idea to create hospital gowns that teens would actually want to wear. The recently started WARD+ ROBES program allows each teen to pick out a gown that suits them, allowing them to feel less like a patient and more like unique individuals they are.

“When you can’t wear what you want, you feel like you’re not who you should be, or you are just your illness or you’re just. . . a hospital patient,” a teen says in a video produced by the foundation.

In the video, the foundation presents the unique gowns to a group of teens at the hospital—and when each patient finds one that suits their personal style, their eyes light up.

“I was amazed to watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack(衣架)of robes and pick something that felt more like them,”said Trevor Dicaire, senior vice president of development at Starlight Children’s Foundation, Canada.

To create a wide range of designs to fit each patient’s style, the Foundation sought the help of creations including fashion designer IZZY Camilleri and tattoo(文身)artist India Amara. And now that the program is up and running, the Foundation is inviting anyone to offer a design.

The gowns shown in the video range from simple to complex, with patterns and materials such as camouflage, and animal print and lace.

Each gown includes a tag(标签)with a very important message:  You’re unique. Why should your gown be any different?

【语篇概述】本文讲述了加拿大的一个基金会想出一个好主意: 创造一种长袍,来鼓励住院的青少年成为最好的自己。

1. The underlined word “them” in Paragragh 5 refers to_______.  

A the teens              B. the designs  

C. the foundation staff            D. the gowns

【解析】选A。细节理解题。分析上文. . . watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they. . . 可知them指代的是the teens,故选A

2. How do the teens feel about the gowns presented by the Foundation?

A. Old-fashioned.           B. Comfortable.

C. Personalized.                D. Ordinary.

【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的a gown that suits them, allowing them to feel less like a patient and more like unique individuals they are和第五段中的the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack of robes and pick something that felt more like them可知青少年很激动地发现基金会提供的长袍感觉更像他们自己,很具有个人化,故选C

3. Why is a tag included with each gown?

A. To arouse the teens’ interest in helping others.

B. To encourage the teens to design gowns.

C. To tell the teens to enjoy the moment.

D. To inspire the teens to be their best.

【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中的a tag with a very important message:  You’re unique. Why should your gown be any different?可知每个长袍上带着一个标签,鼓励穿上它的青少年成为一个独特的人。由此可推断长袍上带着一个标签是为了激励青少年成为最好的自己,故选D

4. What would be the best title for the text?

A. Do you dare to be different and unique?

B. Brilliant hospital gowns help teen patients feel like themselves.

C. Clothes design enlivens patients’ stay in hospital.

D. What your clothes might be saying about you.

【解析】选B。主旨大意题。本文讲述了加拿大的一个基金会想出一个好主意: 创造一种长袍,来鼓励住院的青少年成为最好的自己。故B项正确。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册