用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2020版高考二轮复习高考题型重组练(八)(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
1个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类二轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小941 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/1/13 10:46:42
    下载统计今日0 总计5
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
[2019·大连高三一模]
Rich as a King
     William Ⅰ, who conquered England some 950 years ago, had wealth, power and an army. Yet although William was very rich by the standard of his time, he had nothing like a flush toilet (抽水马桶), paper towels, or a riding lawn mower (割草机). How did he get_by?
     History books are filled with wealthy people who were poor compared to me. I have storm windows, Croesus did not. Entire nations trembled before Alexander the Great, but he couldn't buy cat food. Czar Nicholas lacked an electric saw.
       Given how much better off I am than so many famous dead people, you'd think I'd be content. The trouble is that, like most people, I compare my wealth with that of living persons: neighbors, school classmates, famous TV people. The greed I feel toward my friend Howard's new kitchen is not reduced by the fact that no kings ever had a refrigerator with glass doors.
      There is really no rising or falling standard of living. Over the centuries people simply find different things to feel sad about. You'd think that simply not having disease would put us in a good mood, but no, we want a hot bath too.
      Of course, one way to achieve happiness would be to realize that even by today's standards the things I own are pretty nice. My house is smaller than the houses of many investment bankers, but even so it has a lot more rooms than my wife and I can keep clean.
       Besides, to people looking back at our era from a century or two in the future, these bankers' fancy counter tops and my own worn Formica will seem equally shabby. I can't keep up with my neighbors right now. But just wait.
体裁:议论文 题材:社会生活 主题:知足常乐
【语篇解读】 该文主要通过同富有的古人对比启迪读者:生活没有必要攀比,要知足常乐。
【难句分析】 The greed I feel toward my friend Howard's new kitchen is not reduced by the fact that no kings ever had a refrigerator with glass doors.
分析:本句是一个主从复合句。句中“I feel toward my friend Howard's new kitchen”是一个定语从句,关系代词that/which在从句中作宾语而被省略,修饰先行词The greed; that引导同位语从句,在从句中不作句子成分,对the fact的内容进行解释说明。
译文:我对我的朋友Howard的新厨房的垂涎并没有因为之前所有的国王都没有一个带玻璃门的冰箱这样一个事实而有所减弱。
1.What does the underlined phrase “get by” in the first paragraph mean?
A.Succeed as a king. B.Deal with complaints.
C.Live in a satisfactory way. D.Get some extra money.
答案与解析:C 考查词义猜测。根据第三段第一句“Given how much better off I am than so many famous dead people, you'd think I'd be content”,并结合对第一段第二句的理解可推知,没有现代这些便利的生活设备,富有的威廉一世如何才能生活得称心如意呢?由此可推知,画线短语表示“以一种令人满意的方式生活”,故选C。
2.How many historical figures are mentioned to compare lives in the past and present?
A.3. B.4.
C.5. D.6.
答案与解析:B 考查细节理解。根据对第一段和第二段的理解可知,古今生活对比中作者列举了四个历史人物,他们分别是: William Ⅰ, Croesus, Alexander the Great和Czar Nicholas。
3.According to the passage, the author intends to ________.
A.tell us to be content with life
B.warn us to live in a simple way
C.teach us to learn lessons from life
D.encourage us to struggle for wealth
答案与解析:A 考查写作意图。根据文章的标题Rich as a King,并结合对全文的整体理解可推知,作者通过古今生活对比,告诉我们要知足常乐。
4.What's the author's attitude towards life?
A.Doubtful. B.Optimistic.
C.Uncaring. D.Cautious.
答案与解析:B 考查推理判断。根据最后两段,尤其是最后一段最后两句“I can't keep up with my neighbors right now. But just wait”可推知,作者对生活持乐观的态度。
  • 暂时没有相关评论
精品专题

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册