A
[2019·湖南省长郡中学高三第一次考试] Our backpacking trips are designed for those who begin to learn backpacking. We have a variety of trips from which to choose.
Point Reyes Backpacking
04/28/2019-04/29/2019
Time:7:00 a.m. — 6:00 p.m.
Come to walk on the “wild” side at Point Reyes National Seashore, one of California's finest and most wellpreserved wildlife areas. You might get a rare glimpse of a fox, a badger, or possibly a fallow deer. As an extra bonus, take a walk down to the beach where you can explore the wonders of tide pool life and possibly view seals or whales.
Tahoe Backpacking
08/17/2019 — 08/19/2019
Time:7:00 a.m. — 6:00 p.m.
This section of the Tahoe Rim Trail parallels the wellknown “Gold Creek Flume Trail” which earns its recognition for the breathtaking views of the bright blue waters of Lake Tahoe. Of course, to be able to view all of the lake at once, you will need to hike up in height. The trail reaches a height of 10,338 feet and ends at a height that is just under 6,500 feet. Peak Adventures has planned the daily mileage for this route to be manageable but it is challenging for backpacking beginners.
Lassen Backpacking
09/01/2019 — 09/03/2019
Time:7:00 a.m. — 6:00 p.m.
Join us for a backcountry tour of one of the most recently active volcanic areas in the United States. The park contains a great diversity of landscapes(地貌) including lush marshes, thick forests, and lava beds. We will spend three days and two nights backpacking past several streams and lakes. The intensity of this trip is suitable for beginners, but backpackers of all abilities are sure to enjoy the great diversity that Lassen offers.
体裁:应用文 题材:新闻广告 主题:背包旅行
【语篇解读】 本文介绍了三个背包旅行活动的基本信息,这些活动都是为背包旅行的初学者准备的。
21.What does Point Reyes Backpacking attract backpackers most?
A.The cool coastal air.
B.The wonders of tide.
C.The variety of wildlife.
D.The wellpreserved beach.
答案与解析:C 考查细节理解。根据小标题Point Reyes Backpacking下的“Come to walk on the ‘wild’ side at Point Reyes National Seashore... a fallow deer.”可知,该活动最吸引背包旅行者的地方是,他们所去的地方有受到最佳保护的野生动物区域,旅行者可以看到多种不同的野生动物。故选C项。
22.Why do backpackers join in Tahoe Backpacking?
A.To hike up a trail of 10,338 feet.
B.To reach Gold Creek Flume Trail.
C.To finish challenging daily mileage.
D.To enjoy the scenery of Lake Tahoe.
答案与解析:D 考查细节理解。根据小标题Tahoe Backpacking下的“This section of the Tahoe Rim Trail... the bright blue waters of Lake Tahoe.”可知,Tahoe Backpacking最负盛名的原因是人们可以欣赏塔霍湖的美景。故选D项。
23.Who is the text mainly intended for?
A.Backpacking beginners.
B.The local people.
C.Volcano researchers.
D.Skilled adventurers.
答案与解析:A 考查细节理解。根据文章的第一句“Our backpacking trips are designed for those who begin to learn backpacking.”可知,这篇文章主要是为背包旅行的初学者提供一些信息。故选A项。