用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2019版高考二轮复习专题限时集训7主旨大意之确定文章标题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗0金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类二轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小271 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/9/5 16:46:37
    下载统计今日0 总计12
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
Over the years I've taught yoga (瑜伽)to every age from 3-year-oldsto 90-year-olds.In each classno matter how old or youngI see an amazing change happen.
RecentlyI taught yoga to a group of teenage girls.They were shy at first.Several announced: OhI' m sure I hate yoga before we even started.I instantly recalled my first yoga class: I was 14 years old.I sat downhaving no idea how to do the poses (姿势)correctly.I felt awkward.
Howevera door opened for me that day.At the time I had an eating disorder.I ate little every dayand would look in the mirror with disgust.And then I came to yogaI closed my eyes and breathed.That moment I started on a journey of reconnecting with my body.For so long I' d numbed (使麻木)my body as a way to avoid the emotional painand in yogaI began to reconnect.
And fast forward to todayI can proudly sayI don't look in the mirror with disgust.I actually like my body.I eat in a healthy wayand I have balance.It's my gift back to the world.Now I get to help others connect with their bodies.I get to help them let out the emotions that we store inside our cells.I help them love their bodiesand love themselves.
I now know that we all have the ability to turn our shadows (阴影) and struggles into our greatest light.I began to see this period of my life as a giftappreciating all that it taught meand I was finally free from the chains.The world would be a pretty amazing place.We'd see love where pain used to be.It all starts with accepting yourself rather than pushing it away.You' re not alone in your darknessand there is so much light on the other side.
【语篇解读】 本文是记叙文。作者讲述了自己通过练习瑜伽从而从厌食症中解脱出来,接纳自己的过程。
1How did the author feel in her first yoga class?
AShe hated it.
BShe felt excited.
CShe felt discouraged.
DShe found it easy to learn.
C [考查推理判断。根据第二段中的“They were shy at first...I instantly recalled my first yoga class和“I felt awkward可知,作者刚开始学瑜伽的时候没有信心。]
2How did the yoga class influence the author?
AShe lost weight.
BShe became famous.
CShe made many friends.
DShe began to love herself.
D [考查细节理解。根据第三段中的“That moment I started on a journey of reconnecting with my body和第四段中的“I don't look in the mirror with disgust.I actually like my body可知,作者通过学习瑜伽,学会自爱。]
3What lesson does the author want to tell us?
AWe should be ready to help others.
BEvery cloud has a silver lining.
CWe should accept ourselves.
DNo painsno gains.
C [考查细节理解。根据末段中的“It all starts with accepting yourself rather than pushing it away可知,作者通过亲身经历告诉读者一个经验:自爱。]
4What's the best title for the text?
ABecoming a Yoga Coach
BYoga Is Good for Your Health
CMy Struggle Against an Eating Disorder
DHow to Turn Your Struggle into Your Gift
D [考查标题归纳。通读全文可知,本篇文章讲述作者如何从厌食症中解脱出来,重新找到自信,接纳自己的过程,故标题D能恰当概括全文。]
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册