用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2019版高考二轮复习专题限时集训4推理判断之推测隐含信息(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗0金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类二轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小272 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/9/5 16:45:07
    下载统计今日0 总计13
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
(2018·南宁二中、柳州高中两校联考)Every year at this timethe peasants began their long religious journey to Geed-lehto visit the church thereand to pray for God's help.They walked or rode in wagonsthey crowded the roads leading to the holy townfor Geed-leh was famous in Poland as a place where God did miracles.The cool autumn days also brought many beggars to Geed-leh.The peasants gave away more of their money on such a religious holiday as this.Some of the beggars were blindsome had no feet or arms.Some were very old and seemed like lost children looking for their mothers.
There was one among them who was called the Mute SingerHe was given this name because he could not speak.There was a time when he was able to singwhile playing his guitar.But he lost his voice.Now he played the guitar and sangbut no sounds came from his throat.His lips just moved with the music.
The Mute Singer was a tallstrange-looking man.His face and hands were brown.He had white hair and a white beardhe looked like one of the wise men you read about in the Bible.
Early one morning I saw the Mute Singer washing himself at the river.He smiled and touched the ground with his handmeaning that I should sit down.Thenhe pointed his finger straight upto tell me that he had a surprise for me.
Suddenlyhe put his hand into the water and rubbed two of his fingers togethermaking a strange soundexactly like the sound of a frog.He did it many timesand then he lightly hit the top of the watersending little waves across the water to the other side.
Suddenlyeverything around us seemed to be moving.I could not believe that it was real.Thousands of frogs came racing toward usjumpingand swimming...under the water and on top of the water.I began to shake with excitement.
The frogs crowded around us.I could see their heads and eyes showing above the top of the water.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文,讲述了每年农民们去往朝圣的路上都会遇到一些乞丐,并重点讲述了其中的一位“沉默的歌者”。这位歌者虽然失声,却不丧气,用自己的方式演绎着别样的音乐人生。
1Which of the following statements is TRUE according to the passage?
ASome of the old peasants were easy to get lost in Geed-leh.
BMany beggars visited Geed-leh to enjoy the cool autumn days there.
CThe peasants went to Geed-leh to donate more to the beggars.
DGeed-leh was a famous holy town in Poland.
D [考查细节理解。根据第一段中的“the holy town和“for Geed-leh was famous in Poland as a place where God did miracles可知,Geed-leh在波兰是一座很有名的圣城。]
2According to the passagewe may know that         .
Athe Mute Singer didn't lose confidence but continued to create his own music
Bthe Mute Singer lost his child on the way to Geed-leh
Cthe Mute Singer was a tallhandsome man with beautiful voice
Dthe Mute Singer raised money to help beggars in Geed-leh 
A [考查推理判断。根据第二段至第七段的描述可知,“沉默的歌者”并没有因为失去声音而丧失信心,而是继续创造他自己的音乐。]
3What's the author's attitude towards the Mute Singer?
ASuspicious.                                   BRespectful.
CPessimistic.                                   DUnderstanding.
B [考查观点态度。根据第三段中的“he looked like one of the wise men you read about in the Bible可知,作者对“沉默的歌者”充满了敬意。respectful恭敬的”。]
4Which of the following can be the best title for the passage?
AThe Holy Town Geed-leh
BThe Sound of a Frog
CThe Home of Beggars
DThe Mute Singer
D [考查标题判断。通读全文可知,本文主要讲述“沉默的歌者”的故事,因此D项正确。]
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册